Search found 515 matches

by arcangel
Fri Apr 22, 2011 11:35 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Poor running CB650 -80?
Replies: 5
Views: 2016

Re: Poor running CB650 -80?

I would check the spark on the colder pipes your pulser gens can cause a colder or erratic spark causing the bike to miss and run colder on 2 cylinders The pulse gens should be around 550 ohms at 60 deg but check them after the bike heats up and see it you get close to the 550 + - 200 ohms hot check...
by arcangel
Fri Apr 22, 2011 11:27 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: 79 cb650 heats up and wont start
Replies: 24
Views: 6185

Re: 79 cb650 heats up and wont start

Next time it won't start try hitting on the Starter Relay my bike had problems starting ( turning over) when it was hot and the relay was the problem.
The starters brushes , bearings can both be problems as well.
by arcangel
Tue Apr 12, 2011 7:05 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

I cleaned all the connections as well but did not help since it was the Pulse generators.

I may just have to take apart the pulse gens to see what is on the inside.
:?
by arcangel
Mon Apr 11, 2011 6:21 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

Thanks pinhead I might just have to look in to that. But my problem was the pulse Generators I did not see a replacement for those in the links??? as of now I have 2 extra coils so they are replacement parts I need to find a new set of the pulse generators mine are working as of now but if my bad se...
by arcangel
Sat Apr 09, 2011 9:57 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

Well I think I figured it out but only time will tell. I will say this if I am right, I will have a few interesting thing to teach a few people Online about the problems they are having with there bikes. The main thing is it was not bad coils totally, it was mostly the pulse generators being half ba...
by arcangel
Thu Mar 31, 2011 8:11 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

I checked the Pulse generators with a meter They were out of spec Changed them out will see how that does this weekend The bike seems to run some better at idle. The spec on them is around 530 OHMS + - 50 OHMS one checked 536 ohms other was 795 ohms. now timing and every thing seems a little off so ...
by arcangel
Wed Mar 23, 2011 6:01 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

Ya I used wd40 but I did oil it up for what ever good that did. :lol:
by arcangel
Tue Mar 22, 2011 9:40 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: front brake calliper and master cylinder overhaul
Replies: 12
Views: 3792

Re: front brake calliper and master cylinder overhaul

Air works but watch out and place some thing soft in front to catch the pistons so you or the pistons don't get damaged.
They come out like a cannon if you use to much air.

The clip in the master cylinder was the hardest thing to get in and out and then getting the return holes open was hard as well.
by arcangel
Tue Mar 22, 2011 9:34 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Iggy pickups
Replies: 6
Views: 2411

Re: Iggy pickups

diodes can be burnt up on the inside and not look like it is bad as well
by arcangel
Tue Mar 22, 2011 9:33 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

rode 100 miles with passenger at 55 -75 mpoh lots of hills no problems at all parked the bike left 3 hours later 10 miles later missing and running bad every time I slowed down would not run unless I kep the rpms around 3000 to 4000 rpms. turned on High beams and it stayed the same no better no wors...
by arcangel
Fri Mar 18, 2011 9:19 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

It seems to be better since I re gaped the Puler generators So they must be getting weak. Also the bike has not been knocking the last 2 days or acting up. I think this has it fixed for now, I have a used set of pulser generators on bid from e-bay I just hope they are good. I think most of the time ...
by arcangel
Thu Mar 17, 2011 10:46 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Iggy pickups
Replies: 6
Views: 2411

Re: Iggy pickups

I would think it would have a coil of coper wire rapped around a metal bar and maybe a diode but I have never cracked one open.
by arcangel
Thu Mar 17, 2011 10:39 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

I plan on tighting the cam chain fri But I doubt that will help the knock. The bike has done it from time to time and last fill up was at a country station they did not have premium gas so I got regular The bike does not like regular at all. I think I need to Re clean and set the carbs. Maybe the ti...
by arcangel
Thu Mar 17, 2011 10:28 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Horn upgrade
Replies: 4
Views: 2294

Re: Horn upgrade

I got a car horn that looks like a bike horn that is 125 dec.
They have a slightly larger Screw but it will fit the bike mount as is and it is loud and only cost me $2.99 at a flea market they have a few left at the same price and ya they fit the same connecting clips as the stock connectors.
by arcangel
Wed Mar 16, 2011 6:43 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow speeds
Replies: 27
Views: 7714

Re: Running rough after 15 or 20 miles of riding at slow spe

The plugs I have are non restive plugs and the resistor boots connectors were on the bike with this type of plugs so it has only one resistor on each wire. but thanks for telling me me about the issues of having more than one resistor on each wire/cylinder. I did re-gap the Pulser generators to the ...

Go to advanced search