Hard to start, great when running

If it's broken or just needs tweaked

Moderators: Volker_P, tidd650

Mr_Crow
Posts: 22
Joined: Wed Jun 12, 2019 10:16 am

Hard to start, great when running

Postby Mr_Crow » Tue Oct 08, 2019 2:37 pm

Ever since my recent oil change my 82' is having a hard time starting. It sparks, and seems like it turns over but I have to rev pretty high with the choke on to get it to stay on. After it warms up though it runs great! I suck at this diagnosing stuff, any idea on what I can work on to fix this?

User avatar
GeorgeSweety
Posts: 410
Joined: Tue Aug 08, 2017 11:47 am
Location: UK.

Re: Hard to start, great when running

Postby GeorgeSweety » Sat Oct 12, 2019 2:29 am

Just a stab in the dark here but is your air filter blocked? Have you ever replaced it?

Mr_Crow
Posts: 22
Joined: Wed Jun 12, 2019 10:16 am

Re: Hard to start, great when running

Postby Mr_Crow » Sat Oct 12, 2019 6:40 am

When I first got it I cleaned out what looked like a birds nest out of the filter lol. Really was just a bunch of leaves. I cleaned it off but it does seem like some oil or fluid gets onto the filter. Once any warm weather goes away for the year (which should be soon) I am going to completely take her apart and give the inside the clean it needs after the previous owner had it sitting for a few years. I will replace all the filters, seals, and spark plugs and hopefully it runs much better!


Return to “Technical Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests